Citroen Berlingo Mk2 uobičajeni problemi (2008-2018)

08.12.2023
84
Citroen Berlingo Mk2 uobičajeni problemi (2008-2018)
REKLAMNI PROSTOR

Ako je ikada automobil bio automobilski ekvivalent švicarskog vojnog noža, onda je Citroen Berlingo taj automobil. To je sjajan izraz jednostavnog, fleksibilnog, robusnog prijevoza. Čak je i pomalo cool. Još bolje, ako niste obožavatelj Citroena, onda možete imati isti automobil s oznakom Peugeot – zove se Peugeot Partner. Berlingo i Partner prava su višenamjenska vozila, jer su to vrsta automobila u koje trgovci mogu strpati sve svoje radne stvari tijekom tjedna, a zatim vikendom mogu podići sjedala kako bi obitelj mogla udobno putovati. Naravno, to znači da ponekad podnose težak život, pa ako planirate kupiti jedan, prije svega ćete htjeti osigurati da je u dobrom stanju. Berlingo i Partner također su skloni nekoliko uobičajenih kvarova, ali sve što trebate učiniti kako bi vaši troškovi vožnje bili niski je uložiti u priručnik za Haynes Berlingo, a mi ćemo vam pomoći da sami riješite sve iritantne probleme. Lako je i daje vam veliki osjećaj zadovoljstva zajedno s užitkom uštede ogromnih suma novca tako što ne trošite novac na garažni rad.

Kakvim je opozivima podvrgnut Citroen Berlingo?

Citroen Berlingo Mk2 nekoliko je puta vidio unutrašnjost Citroenovih radionica, stoga vrijedi provjeriti jesu li obavljeni svi potrebni radovi.

Neki su automobili povučeni zbog neispravnih vijaka na povratnim tračnicama prednjih sigurnosnih pojaseva. Neispravno zavarivanje na stražnjim sjedalima uzrokovalo je ponovno povlačenje, kao i pričvrsne vijke amortizera ovjesa koji nisu bili dovoljno čvrsto pričvršćeni.

Dodgy potporni podupirači vrata prtljažnika morali su biti zamijenjeni na 157 primjeraka, zatim je 336 automobila povučeno zbog konektora ožičenja zračnih jastuka koji nisu odgovarali potrebnim specifikacijama.

Citroen je opozvao 6031 automobil kako bi zamijenio jedinicu releja motora jer bi mogao uzrokovati kvar na elektrici, zatim 21.211 automobila s ugrađenim 1,6-litrenim dizelskim motorom opozvano je jer bi krhotine s razvodnog remena mogle oštetiti vakuumsku pumpu kočnice.

Na 767 automobila zamijenjeni su neispravni pričvrsnici poklopca motora, dok je na 744 automobila morao provjeriti i po potrebi zamijeniti mehanizam ručne kočnice.

Citroen Berlingo

Koje uobičajene probleme ima Citroen Berlingo Mk2?

Citroen Berlingo je dizajniran da bude nerasprsnut, ali njegov 1,6-litreni dizel motor može doživjeti curenje ulja između glave cilindra i kućišta bregaste osovine.

A neki su vlasnici prijavili vibracije iz upravljača na svojim Berlingosima. Ovo nije neuravnotežen kotač, to je zrak u sustavu servo upravljača.

Svjetlo upozorenja ABS/ESP može se iznenada upaliti, u isto vrijeme kada se aktiviraju kočiona svjetla i sustavi tempomata, ali to je problem koji je lako riješiti.

Slično tome, pregrijani motor će biti uzrok nekih briga, ali vjerojatno je kriva upravljačka jedinica ventilatora. I konačno, motor može iznenada pasti u stanje mirovanja, a uzrok je neispravan EGR ventil.

Citroen Berlingo

Odakle to curenje ulja na tvom Citroen Berlingo?

Svi motori trebaju ulje kako bi nesmetano radili, a jedan od temeljnih dijelova ulja u motoru je taj da mora ostati unutar motora.

Međutim, motor 1.6 HDi ponekad može dati ulje i izlaz iz područja između glave cilindra i kućišta bregastog vratila.

Rješenje je dovoljno jednostavno – morat ćete ukloniti kućište bregastog vratila, očistiti sve staro brtvilo, zatim nanijeti novo brtvilo prije ponovnog postavljanja kućišta bregastog vratila na glavu cilindra.

Sve je to pokriveno u vašem poglavlju Postupci popravka u vozilu Haynes Berlingo priručnikpa samo pročitajte što trebate učiniti, prikupite alate koji će vam trebati i krenite.

Ako želite znati kako promijeniti motorno ulje i filter na svom Citroen Berlingu, samo pogledajte naš BESPLATNI video ispod.

Ugrađeni video

Trese li se upravljač vašeg Citroena Berlinga?

Vibracija kroz upravljač je vrlo neugodna stvar, jer apsolutno morate držati upravljač na svakom metru svog putovanja, što znači da osjećate podrhtavanje na svakom metru svog putovanja.

Najčešće je uzrok tome kotač koji je usput izgubio uteg, ali ne uvijek.

Doista, servo upravljač u Citroen Berlingu također može biti uzrok, jer se tekućina može zaprljati zrakom. To uzrokuje povremeni rad sustava, postavljajući vibracije.

Rješenje je ukloniti staru tekućinu servoupravljača i zamijeniti je novom, prije potpunog odzračivanja sustava.

Citroen Berlingo

Zašto je uključen ABS upozorenje za vaš Citroen Berlingo?

Ako se vozite i iznenada vidite da lampica upozorenja ABS/ESP svijetli na kontrolnoj ploči, izazvat će zabrinutost. Ta će zabrinutost biti samo veća ako svjetla kočnica počnu nasumično paliti, a tempomat odbije raditi. Čini se da se loše stvari spremaju.

Prije svega, morat ćete spojiti čitač kodova grešaka na OBD utičnicu vašeg Berlinga. Ovo će vjerojatno prikazati jedan od tri koda: C0040, C1384 ili B181C. Sve to ukazuje na problem s prekidačem svjetla kočnice automobila.

Jedino rješenje je zamijeniti prekidač koji se lako nalazi iza pretinca za rukavice. Priručnik za Haynes Berlingo pokazat će vam gdje se točno nalazi i kako ga zamijeniti.

Nakon toga jednostavno trebate izbrisati kodove grešaka iz ECU-a automobila i sve će opet biti u redu.

Citroen Berlingo

Ima li Citroen Berlingo problema s pregrijavanjem?

Vozite se po lijepom sunčanom danu i sa svijetom je sve u redu. Ali tada se promet ispred usporava prije nego što se zaustavi. Ah dobro, samo trebam pričekati. Čekaj malo, zašto se u autu odjednom pojavi miris vrućine? Također možete primijetiti da je ventilator za hlađenje neobično tih.

Kad dođete kući, uključite čitač kodova grešaka. Ako ovo prikazuje kodove P0483 ili P0118, tada ventilator ne radi. Sljedeće, morat ćete provjeriti ima li curenja u rashladnom sustavu, zatim provjerite ima li ventilator za hlađenje struju. Ako se čini da je sve u redu, onda je greška u upravljačkoj jedinici/otporniku ventilatora za hlađenje, koju ćete morati zamijeniti.

Citroen Berlingo

Je li Citroen Berlingo u režimu mlitavosti?

Citroen Berlingo nije tipičan, ali ipak očekujete određenu razinu performansi kada stavite nogu dolje.

Nažalost, Berlingo ponekad ne uspijeva isporučiti potreban ritam jer je pao na mlitavi kućni model. Znat ćete jer će vas osim tromosti sijevati i lampica upozorenja motora.

Opet, čitač kodova grešaka vaš je prijatelj jer vam može pokazati gdje je problem. Ako prikazuje kodove P02ED ili P00BC, tada je komponenta u središtu problema EGR ventil, koji će se morati ukloniti i zamijeniti novim.

Citroen Berlingo

Volvo V40 problemi i iskustva (2012.-2019.)

REKLAMNI PROSTOR
KOMENTARI

Još nema komentara. Prvi komentar možete ostaviti putem gornje forme.