Volvo V40 problemi i iskustva (2012.-2019.)

08.12.2023
120
Volvo V40 problemi i iskustva (2012.-2019.)
REKLAMNI PROSTOR

Druga generacija Volva V40 bila je prvi znak da je švedska tvrtka počela biti funky. Dok je V40 Mk1 bio kompaktni karavan inačica S40 limuzine, V40 Mk2 je bio elegantan, atraktivan hatchback. Bio je atraktivan iznutra kao i izvana, i bio je dobro opremljen. I bio je temeljen na osnovi Ford Focusa iz tog vremena, tako da se relativno dobro vozio.

Međutim, V40 je također bio sklon nekoliko neugodnih problema u svoje vrijeme, uključujući bučne prednje kočnice, neugodne mirise u kabini i slomljene opruge ispušnog ventila.

Ali ne brinite ako ovo zvuči skupo, jer Haynes vam može pomoći da minimizirate troškove popravaka tako što će vas uputiti što i kako učiniti. Samo uložite u proizvode Haynes V40 Autofix i bit ćemo uz vas na svakom koraku.

Volvo V40

Kakvim je opozivima bio podvrgnut Volvo V40?

Volvo V40 Mk2 bio je predmet nekoliko povlačenja. Jedan se odnosio na curenje rashladne tekućine, što bi moglo uzrokovati požar. Sustav za hlađenje uzrokovao je drugo povlačenje, jer bi zrak mogao ostati zarobljen u njemu, pa se moralo postaviti dodatno crijevo za odzračivanje.

Morao se riješiti softverski kvar koji je mogao uzrokovati nefunkcioniranje stražnjeg svjetla, kao i plastični ulazni razvodnik koji je bio sklon topljenju.

Tada je 30.777 automobila povučeno zbog pucanja gumenih crijeva za gorivo, nakon čega je povučeno gotovo 1500 automobila jer njihovi zračni jastuci možda neće raditi kako bi trebali u slučaju nesreće.

Volvo V40

Koje uobičajene probleme ima Volvo V40 Mk2?

Brojni vlasnici Volva V40 prijavili su zujanje prednjih kočnica svaki put kad se pritisne papučica.

V40 također nije imun na čudno curenje iz kabine, što može uzrokovati miris pljesni.

A ako vaš V40 počne zatajivati ​​i nepravilno raditi u praznom hodu, vrlo je moguće da mu je slomljena opruga ispušnog ventila.

Neki modeli s ugrađenim ručnim mjenjačem M76 pretrpjeli su grešku koja otežava uključivanje pete brzine, a drugi su automobili postali žrtve problema koji otežava rad papučice spojke.

Volvo V40

Zašto vam kočnice lupkaju Volvo V40?

Nekoliko vlasnika Volva V40 Mk2 izvijestilo je da su njihovi automobili savršeno zadovoljni dok se voze, ali imaju tendenciju da izraze svoje nezadovoljstvo kada se od njih traži da uspore. To je zato što njihove prednje kočnice ispuštaju neugodan zujanje kada se pritisne papučica kočnice.

Problem je dijagnosticiran kao nedostatak prigušivača vibracija na jednoj čeljusti prednje kočnice, a popravak je relativno jednostavan.

Morat ćete podići prednji dio automobila i postaviti ga na oslonce prije uklanjanja svakog prednjeg kotača.

Zatim se radi o uklanjanju gornjeg vijka čeljusti kočnice i postavljanju novog prigušivača vibracija (broj dijela: 31423727), prije ponovnog postavljanja gornjeg vijka i zatezanja svega do ispravnog momenta.

Volvo V40

Da li tvoj Volvo V40 miriše na pljesniv? Evo zašto

Volvo V40 nije imun na neobičan neugodan miris. I nažalost, neobičan miris često može biti popraćen vlažnim tepihom.

Problem leži u klimatizacijskom sustavu jer se ponekad može začepiti odvodno crijevo klima uređaja. Dakle, samo upotrijebite svoj Haynes V40 Autofix kako biste saznali gdje je oštećeno crijevo i očistite ga od krhotina. Također može biti dobra ideja malo ga premjestiti kako se problem ne bi ponovio.

Volvo V40

Je li tvoj Volvo V40 se osjeća sporo i ne pali?

Volvo V40 nije spor automobil, čak ni kada se u njega ugrade mali 1,6-litreni benzinski ili dizelski motori. Međutim, ovi motori mogu razviti problem koji uzrokuje zatajenje paljenja. U isto vrijeme, performanse automobila značajno opadaju, au praznom hodu broj okretaja motora može porasti i pasti.

Vaša prva luka (doslovno) je OBD utičnica. Priključite čitač šifre greške i pogledajte što će otkriti.

Ako je kod koji generira P0300, to znači da postoji zatajenje paljenja u motoru. Dakle, sljedeće ćete morati ukloniti poklopac ventila motora, što će omogućiti pristup oprugama ventila. Jedna ili više njih vjerojatno će se pokvariti, pa ćete morati uložiti u nove opruge, a zatim nabaviti odgovarajuće alate prije nego krenete sa zamjenom opruga.

Problemi sa Mercedes W213 E klasa (2016-2023)

Volvo V40 Mk2

Teško kvačilo u vašem Volvo V40?

Moderni automobili nisu zamišljeni da ih je teško voziti. Sve bi trebalo biti lagano, točno i jednostavno.

Međutim, kod Volva V40 to ponekad može biti komplicirano jer njegovu papučicu spojke može postati izuzetno teško pritisnuti. Ne samo da će to učiniti život neugodnim, ako dođe do prometne gužve, mogli biste izaći s lijevom nogom većom od desne!

Problem leži u neispravnom pomoćnom cilindru kvačila, koji ćete morati zamijeniti. Dakle, uložite u novi pomoćni cilindar (broj dijela: 31325023) i odzračnu cijev pomoćnog cilindra (broj dijela: 30787651), a zatim jednostavno slijedite korake u svom Haynes V40 Autofixu kako biste uklonili i zamijenili neispravne stavke.

Volvo V40 Mk2

Mučiš li se uključiti peti u svoj Volvo V40?

Neispravan ili istrošen sklop šipke za odabir mjenjača izvor je problema ako iznenada otkrijete da se mučite s uključivanjem pete brzine u svom Volvu V40 Mk2.

Međutim, Volvo je svjestan problema i razvio je odstojnik (broj dijela: 32240062) koji možete postaviti na sklop selektora.

Dakle, samo upotrijebite svoj Haynes V40 Autofix da vam pomogne u uklanjanju ukrasnih ploča oko sklopa izbornika, zatim namjestite odstojnik prije ponovnog postavljanja svih ukrasnih ploča koje ste uklonili. Zatim bi ponovno uključivanje pete trebala biti lagana akcija.

REKLAMNI PROSTOR
KOMENTARI

Još nema komentara. Prvi komentar možete ostaviti putem gornje forme.