Svjetlo za pritisak u gumama: značenje, uzroci (i kako popraviti)

08.12.2023
113
Svjetlo za pritisak u gumama: značenje, uzroci (i kako popraviti)
REKLAMNI PROSTOR

Vozite se cestom i iznenada se upali lampica tlaka u gumama. Evo što to znači, što ga uzrokuje i kako to možete popraviti.

S današnjim automobilima ne morate toliko brinuti o tome je li tlak u gumama ispravan. Zahvaljujući svjetlu za tlak u gumama, dobivate upozorenje kada je tlak smanjen. Međutim, ovo svjetlo može se upaliti iz drugih razloga, zbog čega je važno znati što upozorenje znači. 

U ovom vodiču pokrivamo značenje svjetlosnog upozorenja za tlak u gumama. Također razmatramo neke od najčešćih uzroka i pregledavamo kako biste ih trebali riješiti. Kada dođete do kraja našeg članka, dobit ćete neke odgovore na pitanja koja su vas mučila. 

Što znači svjetlo tlaka u gumama?

Lampica tlaka u gumama pokazuje da je ili nizak tlak u jednoj ili više guma ili da postoji kvar u sustavu za nadzor tlaka u gumama (TPMS).

Sustav za nadzor tlaka u gumama mjeri koliki je tlak zraka u gumama vozila. TPMS sustav prijavljuje podatke računalu i pali se svjetlo na kontrolnoj ploči ako su vrijednosti izvan normalnih parametara.

Ova je tehnologija prvi put stigla u Europu s luksuznim modelima 1980-ih. Sve do TREAD Acta iz 2000. godine u Sjedinjenim Državama usvojen je u cijelosti. Ovaj vitalni akt stvoren je kao protuteža kontroverzi Firestone guma i Fordovih vozila 1990-ih. Tijekom tog vremena stotine smrtnih slučajeva dogodilo se zbog neispravnih guma. 

Uzroci svjetla za tlak u gumama

Kad se upali lampica tlaka u gumama, možete se kladiti da je jedna od guma niska ili postoji problem s TPMS opremom. Većina ljudi radije počinje provjerom tlaka u gumama, ali ovdje su svi mogući uzroci s kojima biste se mogli suočiti. 

1. Nizak tlak u gumama

Najčešći uzrok žaruljice tlaka u gumama je nizak tlak u gumama. S obzirom da je to svrha svjetla, sigurno je pretpostaviti da jedna od guma treba zraka. 

Jedna od posljedica također može biti : Volan trese pri malim brzinama

U nekim vozilima, infotainment sustav će vam također reći u kojoj gumi nema dovoljno zraka, što olakšava popravak. Ako se ne dogodi, možete upotrijebiti mjerač tlaka u gumama da usporedite mjere s onim što se nalazi na ploči vrata na vozačevoj strani. 

2. Neispravan senzor tlaka u gumama

Senzor za pritisak u gumama

Senzori tlaka u gumama nalaze se na gumama i skloni su oštećenju. Općenito, ovi bi senzori trebali trajati pet do deset godina sve dok se ne zaprljaju previše prljavštinom i krhotinama. 

Drugi problem koji dovodi do kvara senzora je stavljanje drugih predmeta u gumu. Na primjer, i sredstva za brtvljenje ravnih popravaka i punjenje dušikom povezani su s kvarom senzora. 

3. Senzor zraka pritiska u gumama izgubio memoriju

Ako se baterija pokvari u senzoru tlaka u gumama , možete dobiti lažno očitanje. Postoje i drugi razlozi za gubitak pamćenja.

Na primjer, ako mijenjate akumulator automobila, memorija se može izgubiti zbog brojnih dodataka. Jedan od njih mogao bi biti sustav senzora tlaka u gumama, ovisno o tome kako je vaše vozilo konfigurirano. 

4. Promijenjeni kotači bez resetiranja

Ako trebate nabaviti nove kotače zbog nesreće ili želite nadograditi, mogli biste završiti s problemima na TPMS-u. Kada se kotači mijenjaju, potrebno je resetirati senzore tlaka u gumama.

Većina uglednih trgovina gumama poznaje ovaj postupak i pobrinut će se za vas. Međutim, da im se žurilo, možda bi to previdjeli. Isto vrijedi i kada se zamijene stare gume

5. Senzor pritiska zraka u gumama nije resetiran

Kada su senzori ugrađeni ili se radi na gumama, senzor treba resetirati. Ovaj se problem najčešće događa nakon rotacije guma kada se gume moraju ponovno naučiti procesu.

Neke gume zahtijevaju TPMS alat za resetiranje kalibracije. U suprotnom, možda ćete moći voziti nekoliko minuta kako bi gume ponovno naučile što je potrebno. 

6. Loš akumulator automobila

Budući da TPMS radi na električnu energiju, baterija je neophodna za pravilan rad. Ako se baterija pokvari, možda imate problema s TPMS-om, zajedno s drugim dodacima i sustavima.

Osim toga, loš alternator bi mogao biti krivac ako ne možete održavati bateriju napunjenom. Bilo bi potrebno kompletno ispitivanje sustava punjenja. 

Kako popraviti svjetlo za tlak u gumama

Dobra vijest o radu sa svjetlom za tlak u gumama je da većinu problema nije komplicirano riješiti. Uz neke osnovne alate i početničko znanje, moguće je brzo se vratiti na cestu. 

Preporučujemo da provjerite servisni priručnik za više informacija. U suprotnom, možete slijediti ove općenite korake.

1. Ispravite tlak u gumama

Vaš prvi korak uključuje provjeru tlaka u gumama. Ako vam sustav govori koja je guma kriva, prvo provjerite ovu. U suprotnom, obiđite svaku gumu sa svojim mjeračem da vidite koja je niska. 

U idealnom slučaju, trebali biste provjeriti tlak u gumama kada su hladne prije nego što se počnu voziti. Usporedite tlak koji vidite s preporučenom količinom od strane proizvođača. Te se informacije mogu pronaći u korisničkom priručniku ili na ploči vrata s vozačeve strane. 

Ako gume trebaju više zraka, napunite ih u skladu s tim. Svjetlo bi se trebalo ugasiti kada je pritisak ispravan. U protivnom morate prijeći na druge korake.

2. Ponovno postavite svjetlo tlaka u gumama

Ako se svjetlo tlaka u gumama ne ugasi nakon ponovnog punjenja guma ili se svjetlo mora resetirati, možete isprobati nekoliko različitih metoda. Kod većine automobila vožnja brzinom većom od 80 km/h tijekom deset minuta često uspije. Kad sljedeći put upalite vozilo, svjetlo bi trebalo biti ugašeno.

S nekim drugim modelima morate slijediti ove korake.

  • Uključite ključ. Ne palite vozilo.
  • Držite pritisnut gumb za resetiranje TPMS-a. Ovaj se gumb obično nalazi ispod upravljača. 
  • Nakon što svjetlo upozorenja zatreperi tri puta, otpustite gumb.
  • Upalite vozilo i pričekajte dvadeset sekundi da vidite hoće li se svjetlo ponovno postaviti.

Ako ovi koraci ne uspiju, napumpajte gume na 3 PSI više od preporučenog. Također biste trebali uključiti rezervnu gumu. Potpuno ispuhajte gume i ponovno ih napumpajte do željene količine. 

Ako ništa drugo nije pomoglo, možete odspojiti bateriju na nekoliko minuta. Ovo će ukloniti napajanje iz sustava, uzrokujući njegovo ponovno postavljanje. Međutim, također će poništiti druge funkcije, kao što su stereo unaprijed postavljene postavke i postavke memorije sjedala. 

3. Pročitajte kodove kvarova

Postoji šansa da će vam čitanje kodova problema pomoći da odredite što nije u redu. Upotrijebite svoj OBD-II skener koda kako biste vidjeli ima li neki DTC kod senzora tlaka u gumama.

Neće svi skeneri kodova čitati ovaj sustav. Stoga ćete možda morati posjetiti vulkanizerski servis za dodatne informacije. 

4. Zamijenite i ponovno programirajte senzore tlaka u gumama

Ako ste radili na gumama ili ste nedavno postavili nove kotače, problem može biti samo reprogramiranje. Ako ste popravke obavili u vulkanizerskoj radnji, odnesite vozilo natrag do njih da ga reprogramiraju.

Ako ne, možda će vam trebati TPMS alat za reprogramiranje da biste vratili tehnologiju na početne postavke. Međutim, većina proizvođača automobila uključuje način resetiranja i ponovnog učenja s novim senzorima. Možete pročitati više o postupku u svom servisnom priručniku ili napraviti brzu pretragu na internetu sa svojim modelom automobila. 

5. Zamijenite akumulator automobila

Ako ste utvrdili da je za to kriv sustav punjenja, možda je vrijeme da zamijenite akumulator automobila . Multimetrom provjerite napon akumulatora automobila kako biste vidjeli drži li se napunjen. Također možete odnijeti bateriju u svoju lokalnu trgovinu autodijelova na besplatnu provjeru. Na mnogim mjestima također će se provjeriti alternator.

Saznajte također: Koliko traje akumulator

Kada stavite novu bateriju, možda ćete također trebati resetirati svjetlo senzora tlaka u gumama. Nakon kraće vožnje, svjetlo bi se trebalo samo ugasiti. 

6. Obratite se stručnjaku

Ako prethodni postupci ne pomognu ili ne možete shvatiti što se događa, najbolje je da se obratite stručnjaku. Nema razloga da lupate glavom o zid kada netko može lako shvatiti u čemu je problem.

U većini slučajeva ima smisla otići u vulkanizersku radionicu jer su oni stručnjaci za TPMS opremu. Međutim, možda već imate dobar odnos s automehaničarskom radionicom u vašem području koju radije koristite. U svakom slučaju, ne bi trebalo koštati više od sat vremena da se shvati što se događa. 

Često postavljana pitanja

Je li sigurno voziti s upaljenom lampicom za tlak u gumama?

Trebali biste provjeriti tlak u gumama što je prije moguće kako biste bili sigurni da nijedna od njih ne gubi tlak. Ako je potreban zrak, samo naprijed i stavite ga. Inače bi kvar opreme mogao dovesti do upaljenog svjetla kada su tlakovi u redu. U tim situacijama preporučamo popravak što je prije moguće.

Zašto mi svijetli lampica tlaka u gumama kada su moje gume u redu?

Jedan od senzora se možda pokvario ili ga jednostavno treba resetirati. Senzori imaju ograničen životni vijek, osobito kada su izloženi prljavštini i krhotinama. U prosjeku mogu trajati pet do deset godina prije nego što je potrebna zamjena. Uz to, istrošena baterija može biti krivac.

Koliko dugo možete voziti s upaljenom lampicom za tlak u gumama?

Photo by Mason Jones on Unsplash

Ako guma gubi tlak, možda nećete imati puno vremena. Vožnja s probušenom gumom može dovesti do ozbiljne štete i povećati mogućnost nesreće. Jedini način da budete sigurni je provjeriti tlak u gumama i vidjeti gubi li se zrak. Ako nije, trebali biste odmah popraviti kvar.

Hoće li se svjetlo niskog pritiska u gumama ugasiti samo od sebe?

Ako je tlak u gumama u redu i sve u sustavu ispravno, svjetlo je možda jednostavno potrebno resetirati. Svjetlo obično možete resetirati tako što ćete se voziti dulje vrijeme ili koristiti uključeni gumb za resetiranje ispod upravljača. Pročitajte svoj korisnički priručnik da biste dobili više uputa.

Može li vruće vrijeme uzrokovati paljenje lampice za pritisak u gumama?

Pritisak u gumama može se mijenjati ovisno o vremenu, zbog čega uvijek trebate provjeriti tlak prije vožnje. Za svakih deset stupnjeva, temperatura raste, tlak zraka također može porasti za jedan PSI. Zato uvijek preporučujemo provjeru tlaka u gumama kad god se vrijeme dramatično promijeni. 

Zaključak: Svjetlo za pritisak u gumama

Kad se lampica tlaka u gumama upali na vašoj kontrolnoj ploči, moglo bi vas iznenaditi, ali to obično nije nešto oko čega biste trebali brinuti. Jednostavno se zaustavite što je prije moguće i provjerite tlak u gumama. Ako je jedna od guma niska, napunite je prije nastavka vožnje.

Ako tlak u gumama ne uzrokuje paljenje svjetla, postoje veći problemi koje treba razmotriti. Međutim, nijedna od njih nije toliko ozbiljna i obično se ispravljaju jednostavnim rješenjem. Provjerite jesu li te gume dobro održavane kako biste bili sigurni na cesti.

REKLAMNI PROSTOR
KOMENTARI

Još nema komentara. Prvi komentar možete ostaviti putem gornje forme.